Followers

Tuesday, January 8, 2013

Menggamit Memori ~ Colmar Tropical..


Selamat petang yer kawan-kawan semua..Pagi tadi dh bengang2 kan..petang ni kena cool-cool sikit dengan mengimbau kembali memori indah dolu dolu..muahahaha..

Tak nak tau??alaaa..tak kira laa..nak citer gak..hehee..sekurang-kurangnya cheqkaq nak simpan semua memori dalam belog cheqkaq ni..ok laa..sebelom korang tertido sebab terpaksa bace entry yg tak semengahh ni, cheqkaq nak kongsi tempat yang penuh memori buat cheqkaq & en suami..muehehehehe..

Eh..penah dengar Colmar Tropical tak?Colmar Tropical ni terletak di Bukit Tinggi Bentong Resort..Dibangunkan oleh Berjaya Hill dan cukup terkenal dengan bangunan yang mempunyai ciri-ciri & suasana ala-ala perancis gitu..Tempatnya sejuk gak cm Cameron Highland gak..Cheqkaq dapat merasa g sini masa honeymoon tujuh tahun lepas..Kakak ipar yang baik hati belanja pakej honeymoon yg suweet sangat..hehe

Selain Colmar Tropical tu sendiri, ada gak tempat lain yang boleh dilawati contohnya Japanese Village atau Japanese Garden, Rabbit Farm dan beberapa aktiviti dalaman yang lain. Tp sayang masa Cheqkaq pergi tu, Japanese Garden takde buat aktiviti, so pergi tengok-tengok jer la..

Kat sini kalo memang nak release tension ok kot..tp kalo nak berhibur ke shopping ke memang tak laa..kena g kat genting highlands laa yer..hehe..Ok laa..cm biase, setiap n3 cheqkaq akan ada gambar yang menyusul..Sorry laa gambar yg blur2 tu smua gambar cheqkaq 7 tahun lepas..Byk gambar sayang-sayang tak boleh nk tunjuk kat uolsss takut muntah lak tetibe kan!hahaha...ok laa..babai!



alamak..ni gaye tak hengatt punyer..7 tahun lepas..

7 tahun lepas kecikkkk jer..skanggg..urmm..mls nk ckp..hehe


                                     

image dari http://www.latestays.com.my/colmar-tropicale/

image dari http://www.latestays.com.my/colmar-tropicale/

image dari http://www.latestays.com.my/colmar-tropicale/

CHEQKAQ : Tengok gambar dolu-dolu senyummm jer smpai telinga..

17 comments:

intanfirdaus247 said...

Wop! Wop! Pi mana tuh ? nak balik dah ka? Teloq kambing sangkut boya ragut..akakakakak..amboehhhhh pi bulan madu di sana di sana…kak intan x pernah p lagi…

intanfirdaus247 said...

Segak aih cheqkaq ni..gebu la kulit cheq kaq…..jelez I okehhhh

Cheq Kaq said...

Boya ragut spender je kak..teloq x sempat!wakaka..ala k.intan kn dh meronggeng sane sini..cheqkaq ni cume besar2kan cerite 7 tahun lepas je..hehe

Mimie said...

Pernah smp sini jugak

Ena's Palace said...

Wahhh...mcm bes je tmpt ni...mmg sesuai tuk g bulan madu...sejok2 gitu...hehehe

Chic Na said...

nampak menarik je tempat ni.. comey cheq kaq 7 tahun dulu. tp skrg lagi comeyy. ;)

miza yusof said...

rindunya dengan colmar tropicale :)

ct kektus said...

teringin nak p. tapi tak tau lah bila daptnya ke sana kak. hehee :D

Mohd Lokman Bin Ramli said...

lambat sikit datang buat blogwalking ke sini.. takpe lagi kan?

http://www.lokmanramli.my

Zurina Hj.Zainal said...

saya x pernah g lagi....:(

Myra Jay said...

Mmeang mengimabu kenangan kan?

Sama la kita, ni tempat anibeseri kami 3 tahun lepas ;D

Ayu said...

Ish, betul ker Cheq Kak dalam gambar tu?
Boleh tak buat posing yang sama & letak gambar hari ni sebelah menyebelah dengan gambar baju kuning tu.. ahaksss (statement nak kena lempang ni) hahahahahaha

Cheq Kaq said...

Cheqkaq tempek bdn org lain tu..muahahahahhaa...;p
7 tahun lepas i slimmmmmmm gtu..ececehh

QasehnyaRania said...

belom penah sampai lagi..

NoEn said...

xpernah pergi
cam best gile

ok target next honeymoon...kiki

Cheq Kaq said...

Jemput laa NoEn..pasti tak kecewa..=)

::CIK LYNN:: said...

xpenah p sni lg...tp akan p jgak...nk berangan ala2 kt oversea...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
HAK MILIK KEKAL CHEQKAQ@cintaitupasti.blogspot.com