Followers

Tuesday, February 19, 2013

Stalk Ex-Boyfriend/Ex-Girlfriend???



Selamat pagi semua..harini cuaca sejuk kan..hujan subuh tadi, smpai sekarang pon matahari masih malu-malu nak muncul..

Ada kat sini yang baru putus cinta??Ada tak yang ada perangai macam kat atas tu??stalk Ex-Boyfriend @ Ex-Girlfriend??kat Facebook laa terutamanya..Aduyaiii adik-adik yang dikasihi sekalian..Semua itu POYO! dan memalukan diri sendiri jer..Kalau masih buat camtu, maksud nya awak mesti masih sayangkan dia..kalo boleh nak tahu semua aktiviti dia, dari dia bangun pagi smpai  tido..kalo dia keluar dengan awek/pakwe lain hari ni, melenting tak tentu arah..

Ex awak tu tak pedulik pon pasal awak kan..knape ek awk nak amik tahu pasal dia A-Z??sedey laa tengok adik2 yang camni..putus cinta bukan bermakna putus nyawa tau!Hidup pun mesti diteruskan jugak..InnshaaAllah..Allah akan menggantikan yang lebih baik dari DIA..

Dan PASTI..suatu hari nanti bila dia rasa disakiti, dia akan sedar apa yang dia telah buat pada awak..Jika kita terlalu mencintai sesorang, MESTI kita akan disakiti..percayalah..



Jadi, nasihat akak yang tak seberapa ni, tolong laa..LEPASKAN dia pergi..TERUSKAN hidup awak yer..CINTAI diri sendiri lebih dari apa yang ada didunia ni..CINTAI Allah melebihi segala-galanya..InnshaaAllah..Allah akan gantikan yang LEBIH BAIK dari dia..


18 comments:

Kakzakie said...

Haaa.... adik-adik, anak-anak, cucu-cucu semua dengar nasihat ini. Betul kenapa nak ambil tahu pada yg dah meninggalkan kita. Ingatlah semua tu qada' dan qadar Allah...

Kila Lala said...

betul, tak boleh cinta sepenuh hati...takut satu hari nanti ditinggalkan, terus tak dapat terima kenyataan, mula buat perkara luar jangkaan. Mintak dijauhkan.

Izza Sakura said...

Ntah la bdk2 skrg ni ble tga couple bkn men syg sgt lpas pts.benci sgt smpi tlis kt fb.memaki hamun bgai.

Ratu Hatiku said...

Setuju dengan pendapat Kakzakie tu..

hainom OKje said...

ha...ha... yelah tak yah le stalk tiap2 hari ..sesekali tak salah kot... tgk dia berapa ramai anak... tengok bini dia camne haha...yg penting family kita bahagia...

Farah Waheda Wahid said...

lol... stalk menge-stalk ni terjadi bukan ajer pada ex-bf, or ex-gf yaya... trust me... ada jugak yang suka stalk someone atas niat2 tertentu...trust me caused I've experienced being stalked... and yet I still feel I've been stalked...

pinky said...

lol.... mmg ramai yg buat cheq kaq...huhuhu....

Mar Haini Abdul Rahim said...

cheqkaq !! heeee sy suke stalk org .. xkire la EX ke atau future... hehehe. tp sy stalk sje suke2 nk twu, no hard feeling lg.. :) *tapi saya setuju dgn nasihat cheqkaq, kdg2 sedih tgk adik2 yg muda2 ni, sedih bagai nak ghak bl ex la crush la.. hadoii kemon, pejalanan masih panjang ye adik2 :)

aQu Mad said...

stalk ex boyfren n gilrfen kat facebok? ini semua poyo hehe..

Remy hazza said...

yg lepas biarkan berlalu...nak stalk buat apa...buat sakit hati jer nanti...betul tak cheq kaq...he3

Chic Na said...

usah diingatkan lagi cerita lalu. kehkehkeh.. buat sakit hati je kot stalking ni.

LuzKlaRita93 said...

Assalammualaikum.. Luz pnah mcm ne! haha.. when i think about it again, dalam otak ckp "how stupid i am!" heheheh.. but now, thank to Allah, Luz da xwat da.. daa relaa lpaskan dia.. cewah! bunyi mcm x.. hehehe.. btw, salam perkenalan, akQ.. ^_^

seribupilihan said...

setuju dgn cheq kaq..biarkan dia pergi..insyallah allah akn gantikan dgn orang yg lebih baik..:-)

CikZaniff said...

kalo suami plak akak..patut ke xpatut..harus tahu ap dia buat tu..hihi

QasehnyaRania said...

ya setuju.biarkan pergi ;D

intanfirdaus247 said...

itu semua poyo...koh koh..biarkan dia pergi...usah di stalk stalk lagi..ekekeke

Nieyxzha Hassan said...

bukan adik-adik je...yang dah kahwin pun ada jugak stalk-stalk ni..nieza dah lama tak jenguk personal fb..dah malas update situ... fb just for business purpose only..huhu..even dalam fb pon ada enemy yang stalk...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
HAK MILIK KEKAL CHEQKAQ@cintaitupasti.blogspot.com