Followers

Saturday, February 9, 2013

FLUSH TOILET AFTER USING..


Pernah tak korang rasa cam cheqkaq rase?Rase ape ek???tetibe tanya korang camtu kn?hahaha..
Tak laa..cheqkaq kan..kalo setiap kali keluar toilet, mesti fikir, "eh??aku dh flush ke ek?" haaaa..korang ade tak yang camtu?bila tengok iklan kat tv..yang along masuk toilet, pastu dh "membuang" g depan pintu dia teringat tak flush lagi..pastu dia flush..mak dia kat luar tanya dia "dah along??" hehehe..iklan tu..korang tengok??

urmm..sekali sekala memang kadang-kadang penyakit nyanyuk dan was-was ni selalu je menguasai diri..ade sekali tu cheqkaq dah keluar lama dah dari toilet, pastu patah balik sebab gara-gara was-was dah flush ke belom..padahal memang tak pernah gagal laa untuk flush!hahahaha..memang pelik pon..tapi tu memang selalu cheqkaq alami..

Mungkin sbb rasa takut kalo ade orang selepas kita yang guna toilet tu dan terjumpa "seketul emas" dalam tu..eeeeeeeeeeeeeeee.....tak nak laa!kesian orang tu..mesti muntah kuning gak nanti...kakakaka..tak pasal2 dapat maki dan sumpah "BODOH" nanti dengan orang lain..^_^

Apa pun bahasa yang diguna, jaga kebersihan, flush toilet lepas gune yer...ingat yer....

K laa..bai!





CHEQKAQ : Selamat Tahun Baru Cina bagi seluruh kaum Cina yang menyambutnya..dan selamat bercuti gak buat kawan2 semua..G mana cuti?

15 comments:

hainom OKje said...

Samalah Cheq Kaq,..... selalu was-was.... kalau kat rumah tak pe lagi hehe

Remy hazza said...

ha3...pernah terkena kat public toilet.....

xila dot said...

kesian kalo makcik cleaner je aje yg jumpe....><"

Ayie Abas said...

selalu bila otak tgh sibuk memikirkan sesuatu kn...

hafiz hafizol said...

kalau x ingat nak flush x pe lagi... ni kalau sengaja x flush tu yg boleh wat org bengang...

Papa Mifz said...

salam kenal,

kejadian toilet tak flush nih mmg senang didapati kat toilet awam di Malaysia nih...

sabella mohamad said...

haha . bella kalau tengok iklan 'along' tu , mesti tergelak . sebab muka sebijik macam mak dia XD

Nieyxzha Hassan said...

huhu... selalu jugak jadi cmni..means was-was dah ke blum flush tu ^^

Chic Na said...

pernah gak camni. pastu masuk balik cek. haha..

selamat bercuti cheqkaq. :)

seribupilihan said...

rasanya tak terlambat lg nak ucap selamat bercuti jugak..cheq kaq cuti2 nie gi mana?..saya dok kat umah je..:-)

Mimi Azirah said...

mcm2 cra nk igtkn org suh flush..hahaha

Hanif Idrus said...

Hihihihihi...ku selalu pastikan flush lepas guna. Malah aku tembak air keliling tandas tu......

Deqla manjew said...

deqla x penah lupe kak.. always flush.. lawak la papan tanda tu.. siap dipanggil bodoh..ish2..

Mar Haini Abdul Rahim said...

hihi tengok2 comel je along ngan mak die ! eiiii xmo la emas tuuu wekk SILA FLUSH :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
HAK MILIK KEKAL CHEQKAQ@cintaitupasti.blogspot.com