Followers

Saturday, February 16, 2013

ANDA BUNCIT?HERBALIFE ada penyelesaiannya


Assalamualaikum semua..

Ada yang perut buncit kat sini???espc. kaum lelaki..hehehe..Kenapa yer..lelaki kalo lepas kawen mesti naik tang perut?Ade org cakap..

BUNCIT = BAHAGIA
BUNCIT = SEKSI
BUNCIT = KEKAYAAN

Orang laa cakap..kalo cheqkaq..

BUNCIT = PENYAKIT

Hehehe..bole??Kenapa?sebab nya..Perut buncit sebenarnya berpunca dari lemak visceral..Visceral fat ni adalah lemak yang menyelaputi organ badan. 



Terlalu banyak lemak di organ-organ dalaman boleh menyebab kan penyakit kronik seperti sakit jantung, tekanan darah tinggi dan juga diabetes..Kalau dah perut buncit, jangan kan buat senaman sit up, ape pun TAK BOLEH sebab malas..yang tahu hanya membesarkan perut jer tanpa fikirkan akibat di kemudian hari..

Sila la amalkan pemakanan yang sihat. Kalo tak nak ambil HERBALIFE pon tak pe, tapi make sure amik vitamin dan supplimen yang lain..Kalau ada yang decide nak ambil HERBALIFE, yerr..anda telah buat keputusan yang bijak..Bagitau je cheqkaq, cheqkaq sedia membantu..

CHEQKAQ : bukan nak promote sangat..tpi just kongsi apa yang cheqkaq belajar dari HERBALIFE..Sayangi insan yang kita sayang bermula dari PERUT kita...KITA ADALAH APA YANG KITA MAKAN..

11 comments:

Remy hazza said...

oh...terasa.........hu3...

Cikgu Ma said...

kita adalah apa yg kita makan...wah!! perumpamaan baru yg logik...hehe

Chic Na said...

errr seksi? kaya? biar betul. hikhik..

nea lopah said...

nice sharing cheq kaq!

Nieyxzha Hassan said...

Abg maintain tang perut...nieza ni la..badan berisi sikit..huaaa

Remy hazza said...

ubat buncit dah mai.....

http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2013/02/segmen-blogger-pilihan-2013.html

Kakzakie said...

Buncit - penyakit ini yg nak kena makan herbalife ye Cheq Kaq:)

intanfirdaus247 said...

hehe..chq kaq ..caiyok2! semoga berjaya sokmo..kak intan doakan..ameen

seribupilihan said...

buncit nie banyak penyakit..betul tu..makan makanan seimbang dan jaga kesihatan dgn pengambilan vitamin atau supplement..:-)

QasehnyaRania said...

betul tu..kalau berminat sy carik akak ye:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
HAK MILIK KEKAL CHEQKAQ@cintaitupasti.blogspot.com