Followers

Friday, February 1, 2013

FREE PARKING HARI JUMAAT


Salam Jumaat buat semua..dan selamat bercuti untuk kawan-kawan yang kerja kat Wilayah Persekutuan sebab harini Hari Wilayah!

Hari ni hari jumaat kan?
Jap lg kaum lelaki semua akan berpusu-pusu pergi sembahyang jumaat..Dan pada hari Jumaat juga, parking akan jadi FREE di mana-mana tempat sahaja waktu solat Jumaat..unik tak?hanya di Malaysia tau!hahahaha..Korang parking laa kt mane2 (janji area masjid)..no hal..pakcik polis takkan saman..kecuali dia tak g sembahyang jumaat..ngeeeee..^_^

Kadang-kadang kita tengok, parking bertindih2..ikut dan jer parking..tapi perlu laa diingatkan, jangan laa menyusahkan orang lain pulak yer..at least ade ruang sikit utk kenderaan lalu..Kalau pun parking mengahalang jalan, keluar awl sikit lepas sembanyang..:)

Ok laa..lelaki2 semua, jangan ponteng sembahyang jumaat yer!

CHEQKAQ : Pernah dengar pasal hari bebas parking di Nasi Lemak Kopi O

20 comments:

Farah Waheda Wahid said...

seronoknya kalau hari2 parking free kan?

aQu Mad said...

hujan la pulak adeh.. hari jumaat mesti hujan hihi

Mimi Azirah said...

aah time jumaat kalo naik moto tak pakai helmet pun memg tak kne saman

pinky said...

kan??? smua tak pyh bayar,,,

Cheq Kaq said...

aa'aa..haha..kelam kabut abg polis trafik nanti farah oii

Cheq Kaq said...

hehehe..byk kelonggaran, tapi rakyat malaysia ramai salah guna

Cheq Kaq said...

a'aa..kalo malas lagi nk pergi tak tau laa..huhu

Kakzakie said...

Untung jadi lelaki tiap Jumaat dapat berhimpun jemaah ramai-ramai kan..

Cheq Kaq said...

betol akak..kalo perempuan yang berkumpul dah mengumpat dh..huhu..

Mas Zull said...

assalamualaikum cheq kaq...untung kan ...:)

Mar Haini Abdul Rahim said...

ooh hari wilayah hr ni.. ptut pon.. hehe

izan mama mia said...

tak pernah tgk laa suasana tuu sebab tak pernah g sembahyang jumaat....hubby jer pergi...ish..kalau dah bertindan mmg payah laa

seribupilihan said...

pernah tengok parking bertindang2 kat masjid..nampak semua macam susah nak kuar kereta..sesak sgt..apa2 pon, nak parking biar berhemah,ingat org lain jugak sebab jalan utk semua org bukan kita sorang je..:-)

sabella mohamad said...

free-2 pun , kene fikir gak org lain . kalau parking menghalang jalan , pastu lambat2 kan pulak keluar masjid tu , mmg naya ah . haha

Chic Na said...

kalau hari2 free lagi best. hihihi..

Remy hazza said...

istimewa hari jumaat......

intanfirdaus247 said...

cheqkaq....esok dah kerja dah..alaaaa x suka la hari Isnin

airis aries said...

Salam..hari2 nak parking free,ader pendapatan sesape yang terjejas nti????..hehehe

QA's ~ mamapapa said...

Ehehehe!!malaysia yg indah...buday n budi bahasa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
HAK MILIK KEKAL CHEQKAQ@cintaitupasti.blogspot.com