Followers

Monday, December 3, 2012

DEAR MY NAGGING HUSBAND..



Assalamualaikum..

Biasa dengar perempuan yang suka membebel kan..hehehe..tp antara cheqkaq dan suami, suami cheqkaq lagi kuat membebel tau!

Kadang2 memang rase menyampah, tp cmtu laa yg dia rasa bila cheqkaq membebel kot..
Bila suami membebel, jangan lah berfikiran negatif, cuba pandang dari sudut yang positif..

Pertama skali carik punca kenapa dia membebel..


  • BILA ISTERI TAK DENGAR KATA : dh ckp byk kali tapi masih gak buat..contoh - jangan tengok akasia time magrib..hahahahah..(cheqkaq laa tu) en suami dh byk kali marah, tapi still buat gak, sudahnye isteri lewat semayang magrib nk habiskan cerita nyer pasal..
  • BILA ISTERI AMBIL MASA LAMA BERSIAP : dah sah laa kena berleter kan sbb lame sangat menunggu..huhu..yer laa..dh kite nk iron baju lagi, tudung lagi, make up lagi..kalo ade anak, anak lagi..en suami sendiri punyer jer..huhu..
  • BILA ISTERI LAMA KAT SHOPPING COMPLEX : haaaaaaa...yg ni memang ponnnnn...pompuan kalo dh masuk shopping centre, x henggat dunia wokeyyy..ckp ngn en suami 15 minit jer yaaanggg pls..tp 15 jm pon akakk ok jerrr duk dlm tu..en suami dh letih layan anak kat taman ni..siap cll lagik, yangg..awk nk tlg ttp kedai ke,...alamak!!kan dh kena sound..
  • BILA ISTERI SEPAHKAN RUMAH : padahal yang kemas nanti kite gak..tp bile kite sepahkan rumah, kite lak yang kena marah..nasib nasib..
  • BILA ISTERI TAK MASAK : ade jenis en suami yang tak suke makan kat luar..yang dia tau, celik mate jer makanan dh ade atas meja..tp bile isteri tak masak, mula laa dia membebel..
  • BILA ISTERI TENGOK SINETRON : asyik indon indon indon...HAHAHA..tu ayah slalu ckp pd mak..tp bukan nk ckp laa kan, tgk citer indon, kalo skali tengok, mesti nk tgk lagi dan lagi..huhuhu..melekat sehhh..smpai air secawan pon mals nk buat tuk en suami..camane tak kena beleter..ishhhhh...


Setakat ni, itu jerlaa yang cheqkaq bole listkan dulu..mungkin korang ade lagi list lain ye tak..kadang2 suami membebel untuk kebaikan kite sendiri..belajar laa yer dari bebelan tu..

Mungkin kena fahami jiwa diorang jugak kot..selamilaa jiwa pasangan masing-masing yer,,Jangan dah terhantuk baru terngadah,,bincang elok2 ape yang tak puas hati..


hehehe..wokeh..salam sayang dari cheqkaq!


5 comments:

Fariz Reza [FR] said...

tang kat shopping complex tu tak tahan :p

from:-

Fariz Reza Dot Com

boni kacak said...

hahahahaha.. kata2 yang sempoi tapi penuh maksud..hahaha.. "awak nak tutup kedai ke?"

boleh digunapakai nanti lepas saya kawin..hehehe

Selendang cinta said...

kesian bakal isteri awk dik..hehehe

Ratu Hatiku said...

hubby saya kuat bebel bila anak2 suka bersepahkan umh...ha mula la dr pg smpai ke ptg non stop...hihihi

Mas Zull said...

assalamualaikum ....hehehehe kekadang kelakar jugakan bila lelaki membebel...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
HAK MILIK KEKAL CHEQKAQ@cintaitupasti.blogspot.com