Followers

Thursday, December 6, 2012

BILA MAK LANG DH START KEJE...


Assalamualaikum..

Jam dekat laptop ni dh menunjukkan pukul 12:27 am dh..mate dh ngantok..tp terpakse tunggu Mak Lang balik keje..jap g nk kena pickup dia lak kat ERL Salak Tinggi..huhuhu..penat..

Harini Mak Lang 1st day keje kat LCCTsebagai promoter utk HOTLINK..part time..dia kan tengah bercuti..kononnya nak cari duit poket sebelom masuk blaja nanti..tp baru sehari masuk keje dh macam2 gaye nyer..nampaknye angan-angan yang dipasang tu tak kena "pasang" kot..hehehe..esok mesti tak g keje dh ni..

Antara sebab-sebab Mak Lang nak benti keje :

  1. Tak pandai speaking bila ompuntih yg dtg nk beli sim card..hahaha..bak kate dia, kalo 10 org indon dtg takpe lagi...itu laa..tengok lagi sinetron byk sgt..
  2. Susah nak layan customer sebab kebanyakannya guna handphone canggih2, dia pakai cokiaaa biase jer..(boleh jadik alasan gak ek??)
  3. Keje kena cepat sebab sekali customer serang memang tak menang tangan..dia lak jenis menggelabah tak tentu arah...huhuhu..sampaikan ade customer yang siap suh org lain yg entertain dia sbb nampak Mak Lang lembab wat keje,...aduyaii..Mak Lang...Mak Lang..
  4. Kos perbelanjaan seharian mahal..hurmm..katenya makanan mahal kat LCCT..tket bas pegi balik RM11.00..plus makan, boleh cecah RM15-RM20..mungkin lebih kot sehari..(betol gak tu)
  5. Balik lambat..kol 1 pagi..tu yg paling tak tahan..hurmmmmmm..(bab ni memang, kalo hari2 cheqkaq kena g amik, memang saaaaaangat membebankan.....)
Haaaa..tu laa crita nye Mak Lang arini..ok laa..cheqkaq g dulu la..nk amik Mak Lang jap..
Jumpe lagi yer..siap sedia utk dengar kisah Mak Lang laa ni...hehehe..selamat malam semua..

Sempat snap gmbar Mak Lang baru balik keje..penat, tp senyum sokmo!!haha




6 comments:

Anonymous said...

siannya kat mak lang..muke penat dah tu..hahaa...arini maklang xmoh g keje la cheq kaq:P

Ros said...

Assalamualaikum,

Penat2 pun masih mampu tersenyum he.he...
sifat yang terpuji nih..
Kesian kat mak lang...kalau Kak Ros pun nak berenti jugak...

Warna Warni Kehidupan said...

i tak sanggup jadi promoter.. tak de bakat..huhuhu

Selendang cinta said...

hehehe..cm tu laa Mak Lang..senyum sokmo!

boni kacak said...

cian mak lang... takpe.. suruh maklang cari keje lain yang dekat2. lagi dekat lagi bagus sebab time makan boleh balik rumah, pastu kos pengangkutan tak tinggi.. maknanya, gaji tu boleh save banyak

Selendang cinta said...

btol tu boni..cam cheqkaq la..keje dekat umah jer..hehehe..trun tangga dh smpai opis..jimat segala kos..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
HAK MILIK KEKAL CHEQKAQ@cintaitupasti.blogspot.com